Reflektioner efter Bloggforum 2.0

I lördags var jag på bloggforum och frotterade mig med den svenska blogosfären. Det var kul att träffa Mattias och Henrik igen och jag fick se många "bekanta" ansikten i vimlet. Henrik var även med i panelen under seminariet "Bloggar för företag och marknadsföring" vilket var intressant, men tyvärr lite för platt. Jag tycker att både moderatorer och paneldeltagarna (Åsk Wäppling, Henrik Torstensson, Mattias Jägerskog och Richard Gatarski) skötte sig bra. Snarare var det tidsbristen som gjorde att man saknade lite mer djupa diskussioner. Jag saknade även Fredrik Wackås närvaro. Han är något av en Corporate blog-guru och det var riktigt synd att han inte kunde vara med som planerat. Panelen fick avsluta passet med att ge presumtiva företagsbloggar några korta råd för att skapa en framgångsrik företagsblogg. Jag snappade upp följande, med reservation för att mitt minne inte är jätteskarpt:

Henrik:
– Börja läsa andra bloggar
– Kommentera och var aktiv på andra bloggar
– Var positionerar ni er? Ju mer nischad desto bättre
Richard:
– Ta reda på vad kunderna vill läsa om
– Vad skriver mina kunder om på sina egna bloggar?
Mattias:
– Håll bloggen uppdaterad!
Åsk:
– Analysera vad som skrivs om dina produkter
– Hur används våra produkter?
– Var noga med referenslänkar

Jag gick även på seminariet "Avancerad blogging" eftersom jag är lite smygintresserad av podcasting. Vi fick en demonstration av hur man kan podcasta via mobiltelefonen på ett (till synes) enkelt och snabbt sätt. Där hälsade jag även på Håkan från hakke snackar som har bisonblog på sin blogroll. Det var ett intressant pass men jag tror att ett utvecklingsförslag inför nästa bloggforum är färre paneldeltagare och längre tid för varje pass.

Den avslutande debatten angående "Att skapa förtroende genom att blogga" var riktigt underhållande. Per Gudmundson var en bra och rapp moderator och jag tycker att han lyckades bra med att få alla panelmedlemmar (Zaida Catalán, Fredrick Federley, Alexander Mason och Billy McCormac) att komma till tals. Zaida och Fredrick avslöjade att miljö- respektive centerpartiet kommer att genomföra stora bloggsatsningar inför valet 2006. Seminariepasset om "Bloggarna och valet 2006" kommer att sändas på SVT 24 Direkt på fredag kl 15.30.

En framtidsvision jag hörde under dagen var att vi kommer att se en tydligare nischning av bloggar i Sverige. I takt med att antalet bloggar ökar räcker inte intressant.se, nyligen.se, svensk lemonad m.fl. till. Det kommer att uppstå  behov av smalare bloggportaler/pingportaler för specifika områden.

Överlag är jag mycket nöjd med dagen och imponerad av att hela evenemanget var så välorganiserat och dessutom gratis! En stor eloge till Erik Stattin och Stefan Geens som arrangerade det hela.

8 kommentarer

Dito! 🙂
Bra sammanfattning av ”Bloggar för företag och marknadsföring”. Det var verkligen synd att Fredrik Wackå inte kunde delta i panelen. Bra att arrangörerna hittade en fullvärdig ersättare i Richard Gatarski. Nästa gång hoppas jag på båda i samma panel.

Missade Bloggforum…

Om du också missade Bloggforum kan du följa efterdiskussionen på flera ställen. Förutom hos Fredrik Wass har jag tyvärr inte sett mycket om den panel jag skulle vara med i, nämligen

Fredrik: Det var ett tag sedan jag kikade förbi här. Om du är intresserad av podcasting. Så kommer jag att göra en podcasting för nybörjare. Ett inlägg hur man gör för att komma igång vad är bra att tänka på.
Dock är det hektiskt just nu. Det får nog bli senare i sommar dock. Det är dock en plan jag har…

Låter spännande. Ser fram emot inlägget! Tidsmässigt ser det också bra ut då jag säkert inte kommer igång med något förrän efter sommaren heller. 🙂

Tjaba – det har är ju rätt sent påtänkt men jag tänkte att det kanske borde nämnas (bättre set än aldrig du vet) det är ju inte för min smådammiga fotlogg som jag bjöds in till det där , utan för Adland, the commercial-archive som då enbart avhandlar reklam i alla dess former. 😉

About 2,000 of the former president’s supporters reportedly held a counter-rally at Antananarivo’s Democracy Square.
The BBC’s Christina Corbett in Antananarivo says widespread condemnation of Mr Rajoelina’s military-backed rise to power has not deterred him from throwing a lavish inauguration ceremony.
Aides close to Mr Rajoelina say they are not concerned by the string of international denouncements that has followed the former president’s removal.
Madagascar’s highest Wait for me court this week approved the handover of power. On Friday, the US cut off non-humanitarian aid to Madagascar and the African Union suspended its membership.
Tens of thousands of his supporters attended the ceremony at a sports arena in the capital, Antananarivo, but it was boycotted by many diplomats.
Mr Rajoelina, a 34-year-old ex-disc jockey, has suspended parliament and set up two transitional bodies to run the Indian Ocean island. ”The ambassadors to the US, France, Germany and the European Union have told us they won’t be attending,” an aide to the deposed Mr Ravalomanana told Reuters new agency before Saturday’s ceremony.