Varumärket Sverige är värt 399 miljarder dollar

Anders Kihl på Bold.se rapporterar att varumärket Sverige är ett av världens fem starkaste varumärken enligt The Anholt Nation Brand Index. I den senaste rankingen deltog 25900 personer i 35 länder. Om du vill köpa varumärket får du hosta upp med 399 miljarder dollar, enligt en ny mätmetod:
”Det är också första gången som man enligt en

Sweden Anders Kihl på Bold.se rapporterar att varumärket Sverige är ett av världens fem starkaste varumärken enligt The Anholt Nation Brand Index. I den senaste rankingen deltog 25900 personer i 35 länder. Om du vill köpa varumärket får du hosta upp med 399 miljarder dollar, enligt en ny mätmetod:

"Det är också första gången som man enligt en värderingsgrund försöker omsätta varumärket i pengar. Sverige skulle med dessa mått vara värt 399 miljarder dollar, strax före Norge (i penningligan) på 276 miljarder dollar men (föga överraskande) ohyggligt långt efter USA på närmre 18 biljoner dollar. Sverige (varumärket) kan också jämföras med kommersiella varumärken som Coca Cola (67,5 miljarder dollar), Microsoft (60 miljarder dollar) och IBM (53,5 miljarder dollar)."