Food storytelling

Vassa eggen listar tre trender inom matfotografering där historieberättande är en av dem. Storys, rörligt och illustrationer är det som gäller framöver. Läs Olle Lidboms "…tre förslag på riktningar för det elitinriktade matfotot". Själv bidrar jag med en bild jag tog i somras. Den föreställer Folkoperans brunchtallrik. Vet inte om den passar in på någon av trenderna dock.

Brunch_folkoperan

Ping. Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer

Läste också det här hos Olle och undrar om mina bilder platsar i den nya trenden. På tal om bilder så undrar jag vad du säger om att Google på blogspot.com plötsligt kräver att man ska acceptera och kryssa OK för ett bildmaterialavtal när man vill ladda upp bilder i blogspot (Picasa)? Kanske du tycker det är ointressant och då kan du sluta läsa här.
Jag blev förvånad och tvekar verkligen att acceptera. Om jag förstår det rätt ger avtalet Google möjlighet att använda alla bilder och material worldwide, utan ersättning osv för att promota googles tjänster. Läs under Your rights punkt 4. http://picasa.google.com/intl/en_US/web/tos.html Plötsligt känns blogspot.com inte helt OK.
Skulle vara intressant att höra om du läst om det här på någon mer blogg och tycker det är värt att kommentera.

Min första tanke handlar om vidden av användningen. Jag tycker i viss mån att det kan vara ok om Google använder mina bilder i ett begränsat syfte för att marknadsföra tjänsten (som ju faktiskt är gratis). Om de däremot kapitaliserar och tjänar pengar på mina bilder genom t.ex. försäljning känns det inte lika kul.
Min erfarenhet av amerikanska avtal är de är extremt detaljerade och det finns många ”if’s” och ”but’s”. Jag tror man ska bedöma vad som verkar rimligt, sett utifrån den tjänst det handlar om och i vilken utsträckning vi tror att Google har skäl att ”missbruka” sina rättigheter.