Alla älskar TED

TED är en fantastisk konferens med de skarpaste hjärnorna från hela världen. Och många av presentationerna finns utlagda i hög kvalitet på Ted.com. Nu ryktas det att TED kommer till Sverige med tema sociala medier. Men varför har ingen i sociala medier-svängen i Sverige hört något om det? Och hur kommer det sig att personerna som är inblandade är relativt okända i den svenska bloggvärlden? Jardenberg skriver mer:

"Jag har försökt höra mig för, vänner har kontaktat arrangörerna utan
att få mer klarhet, och jag har mailat TED och frågat om det här är ett
de OK:at. Juryn är fortfarande ute, men tills vidare väljer jag att se det som ett otäckt fall av renommésnyltning. Har de gjort en fuling med mitt älskade TED så anser jag att de ska krossas. Fullständigt. Men rätta mig gärna. Jag lyssnar!"

Jag räknar med att förklaringen kommer inom kort. Men jag tycker det är intressant att hela grejen känns väldigt icke-TED. Martin Wettergren är ett av namnen bakom arrangemanget, och precis som Jardenberg påpekar har han hittills varit relativt osynling när det gäller debatten om sociala medier i Sverige. I pressmeddelandet framställs han dock som en expert på nämnda område.

Kul om TED kommer till Sverige! Synd om det som Jardenberg spekulerar i skulle vara sant. Och tråkigt att inte information om eventet gått ut tidigare.

1 kommentar

Jag har fått inbjudan från två håll. När jag läste den jag fick idag så reagerade jag också över att ACN var med. Tycker också att det varit märkligt tyst om eventet i bubblan. Och att det inte är den auktoritet på talarna som jag förväntat mig. Träffade Martin på en Social Media lunch för en tid sedan – mer vet jag inte om honom eller MediaPilot.
Hade tänkt gå dit på torsdag och se vad det handlar om. Håller med om att det vore skitkul om TED kom hit.