Kategorier
Bloggen

Färdtjänst

Och kommer du ihåg när vi åkte taxi allihopa? Taxiresor är tidsresor. En plats i en annan dimension. Utanför svart regn och neon. Inuti bultar känslorna genom det berusade blodomloppet och du ser allt tydligt. Det finns inget starkare än en taxiresa mellan två fester en mörk natt. Du blir odödlig då. Du upphör att finnas till som fysisk varelse. När du känner efter inser du att du aldrig suttit i en skönare bilstol. Det kan vara så att just den här bilresan är den bästa resa vi någonsin gjort. Den ska aldrig ta slut. Ta ett varv till i rondellen herr chaufför.

Det är känslan av att inte vara på väg bort, men inte heller på väg hem. Vi är på väg och vi befinner oss i ingenmanslandet. Här är vi skyddade. Bedövade. Klarsynta. Sprakande. Vakna.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.

3 svar på ”Färdtjänst”

Stängt för kommentering.