Start spreading the news

Okej, jag ska åka till New York och Washington D.C snart. Vad får jag inte missa? Trots att jag varit i bland annat Chicago, Memphis, Springfield (yes!), Nashville, New Orleans, Biloxi och San Francisco, så har jag aldrig varit på östkusten tidigare. Ett blankt kort således.

Tips mottages tacksamt. Jag kommer vara i New York från nu på fredag till onsdag nästa vecka. Sedan Washington D.C torsdag till lördag nästa vecka. Hittills så innefattar planerna ett gäng studiebesök inom ramen för mitt journalistprogram, samt joggingrunda i Central Park tillsammans med Vilma, inom ramen för mitt eget träningsprogram.

New-york
Bild: Photochiel

7 kommentarer

Jag inser att tips kanske (av naturliga skäl) är mest fokuserade på New York, men jag skulle faktiskt vilja slå ett slag för DC också. Det finns så sjukt mycket sightseeing där.
Capitol Hill och Vita Huset känns ju rätt självklara, men personligen så tycker jag inte att det är värt att gå in Vita Huset. Det är liksom inte värt fyra timmars köande; man får inte se så mycket. Ni kanske får nån gräddfil med ert program (det finns såna – jag har åtnjutit det en gång!), men om inte skulle jag skippa det… Capitol Hill är coolt dock, liksom Library of Congress.
Annars är Smithsonian typ världens bästa… museipark (vet inte om det finns fler?). Fantastiska museum som alla är gratis. Jag gillade särskilt Air & Space Museum. Totalt värt!

JUST DET! Jag höll på att glömma att jag faktiskt har ETT New York-tips: Dinosaur BBQ (http://www.dinosaurbarbque.com/). New Yorks bästa BBQ. Ligger på Riverside Drive, under en rätt cool bro bredvid en gigantisk stormarknad. Av området att döma tror att man har gått fel, men det har man inte. Daniel har fortfarande inte förlåtit oss för att vi gick dit först när han åkt hem.
Det ligger helt off, men är VÄL värt utflykten upp till Harlem.

New York är en stad som man bara ska gå, gå och gå i och har du aldrig varit där tidigare är det vissa områden du bara måste beta av.
• East Village, bra restaurangkvarter: Börja på 8th Street vid 3 Ave och gå österut. Villa sen bort dig i kvarteret.
• Greenwhich Village: Börja vid Washington Square och gå ner mot Bleecker Street.
• West Village, lummiga lugna gator: Christophet Street västerut från 6 Ave, ta sen w 4th, Perry och de andra.
• Williamsburg, second hand shopping, barer, vegetariskt, alternativt: Börja vid tunnelbanestationen Bedford Ave, gå sen åt alla håll.
Lördagen när du är i NY pågår Brooklyns pridefestival: http://www.brooklynpride.org/
Under sommaren finns det alltid en massa gratis musik och teater i Central Park. http://nycgo.com/