Trollen och rollen om journalistik i förändring

Undertecknad berättar om hur journalister kan agera på sociala nätverk inom innovationens ekosystem, på Innovation Journalism Conference, Stanford University, 2009

Trollen och rollen, så heter en unconference om journalistik som arrangeras den 19 november i Stockholm (Radiohuset). På alla tre SSWC som hittills arrangerats har mediefrågor varit ett återkommande inslag bland sessionerna, men ofta med ett lite bredare anslag och med entreprenörskaps- eller marknadsföringsperspektiv. På Trollen och rollen blir det mer fokus på journalistikens förutsättningar och förändring. Jag och Yasmine El Rafie har planer på att hålla en session om hur redaktionen på Alltid Nyheter i Sveriges Radio jobbar med koppling till sociala medier, och som det ser ut nu kommer det att finnas både intressanta sessioner och personer att träffa på konferensen. Hoppas du kommer också. Allt du behöver veta hittar du på Trollenorollen.se. Sponsorer är Sveriges Radio, SVT och MyNewsdesk.

Den 19 november arrangeras Sveriges första så kallade “knytkonferens” om journalistik. Ambitionen är att skapa en mötesplats för engagerade journalister och liknande att diskutera och debattera journalistik i en föränderlig medievärld. Hur kommer den att se ut – framtidens journalistik? Vilken roll kommer den att spela? Hur ska den finansieras? Vem är journalist? På uppdrag av vem? Det är bara några frågor som lär dyka upp på programmet.