Min första bok

Nåja, bok och bok, men en guide är det i alla fall. Idag släppte .SE den guide om domännamn som jag arbetade med i somras. Det är runt 80.000 tecken som berättar om allt från hur du registrerar domännamn, vad du ska tänka på när du väljer namn, vad som händer vid tvister och den världspolitik som ligger bakom domännamnssystemet. Du får även veta historien och alla turerna bakom ett av världens dyraste domännamn – Sex.com, samt läsa ett gäng intervjuer med personer som använder domännamn på olika sätt.

Jag måste erkänna att jag inte såg domännamn som något jättespännande när jag började arbeta med guiden, men det jag upptäckte är hur många aspekter av vårt digitala liv som berörs av dem. Speciellt intressant var det att sätta sig in i de tvister som förekommit i domännamnshistorien (några exempel tas upp i guiden) samt beskriva skillnaderna, men också likheterna mellan ett domännamn och ett varumärke.

Guiden går att läsa eller beställa här. Direktlänk till pdf-versionen.

5 kommentarer