Undvik Google när du söker på Google

Det har varit ganska mycket snack om att Google marknadsför sin egen sociala plattform Google+ i sökresultaten genom att i vissa fall vikta den högre än andra sociala tjänster. Heidi Harman skriver en bra sammanfattning kring det här och tipsar samtidigt om ett enkelt plugin för webbläsarna Safari, Chrome och Firefox som gör att du kan välja att se sökresultat utan att Google+ automatiskt får högre ranking. En rolig detalj är att själva pluginet är skapat enbart med hjälp av Googles egna API.

The “focus on the user and all else will follow” that Google has been promoting for so many years is now taking a turn, promoting its own Google+ in organic search results before the actual search results. A plugin avaliable to Safari, Chrome and Firefox allows a clear search.
Heidi Harman: Don’t be evil Google, focus on the user 

Kolla gärna in filmen i Heidis inlägg för en pedagogisk förklaring kring hur både plugin och Googles egna rankingen av Google+ fungerar.