Alltid Nyheter över för den här gången

Igår sände Alltid Nyheter i Sveriges Radio sin sista sändning. Idag sker en avslutande utvärdering med personalen följt av en längre utvärdering internt på Sveriges Radio angående projektets framtid. Kanalen kan komma att återuppstå, men oavsett blir det efter en längre tids uppehåll. Jag lämnade rollen som sociala medier-korrespondent i januari men har förstås följt kanalens framfart även efter det. Bakjour sammanfattar förstås fint det hela:

”Världen vaknar idag till den första morgonen utan #AlltidNyheter. När det licensfinansierade powerbrowseprojektets ”On air”-skylt igår slocknade efter ett drygt halvår, gick det en susning genom Mediesverige. Det behövs inte mer än två öron och ett twitterkonto för att förstå att Sveriges radio därmed släckt sin enda pannlampa i den #gammelmediala nattorientering som är internetz.” Läs hela inlägget.