Startupvärldens svaga punkt – avsaknaden av kvinnor

Fredrik Wass - Startups som hatar kvinnor

”Vi måste lära oss att se strukturerna bortom individen, företagets framgång framför en priviligierad manlig könsroll. För att lyckas med det måste vi inse att mycket av det vi tar som givna sanningar inom it- och startupvärlden idag, “det rätta sättet att göra något på”, är sanningar som ofta är skapade av män.”

Startups som hatar kvinnor är min viktigaste krönika 2013. Läs den gärna på Internetworld.se. It’s forskning stupid.

2 kommentarer

Det var det absolut vettigaste och mest sanningsenliga jag läst om startups någonsin. Det mesta som skrivs är lovord, topplistor och hyllningar till ny teknik och manliga entreprenörer men jag saknar pågående diskussion om brist på jämställdheten och mångfalden i denna ”bubbla” som tenderar att bli både ensidig och diskriminerande. Bra Fredrik att du synligör problematiken. Det känns som att hela startup kulturen ligger 100 år efter det övriga samhället när det kommer till jämställdhet.

Fantastisk artikel. Som kvinnlig entreprenör skulle ju också hoppas på att det också skrevs mer om kvinnor som driver företag. Känns som det skrivs mycket mer om manliga företagare, eller?