Stockholm Halvmarathon

Igår var det så dags. Mitt första halvmarathon i livet. Perfekta förhållanden med kvällssol, lagom mycket vind och en behaglig sensommar-temperatur i luften. Det gjorde dock inte att loppet gick helt smärtfritt. Efter en ganska stark öppning på första milen började det tjorva ihop sig kring 15 kilometer. Det var då det riktiga loppet började kändes det som. Den långa sega uppförsbacken från Tantolunden på Södermalm nästan hela vägen upp till Mariatorget var helt klart en kamp och jag fick gå på några ställen.

slottet halvmarathon

Efter första milen var jag försiktigt optimistisk över chanserna att faktiskt ta mig under 2 timmar som sluttid, men de drömmarna grusades hårt på Södermalm. Jag gick i mål på 2.10.44 vilket ändå känns som en rättvis tid utifrån min form och uppladdning. Mitt löpsteg hade börja säcka ihop sedan länge och sista 2-3 kilometerna sprang jag ganska långsamt, trots utförslöpa sista biten.

Som du ser på mellantiderna tappade jag flera hundra placeringar från start till mål. Min snittfart var 6.12 minuter/kilometer.

Mellantider Stockholm Halvmarathon

fredrik-evalisa