Missa inte The Desk ikväll

De närmsta tio söndagarna kl 23.25 sänder SVT 1 The Desk. Jag är glad att man köper in den här typen av program. Edutainment inom området mediekritik borde visas oftare. Jag har tidigare skrivit om vikten av medieutbildning inom grundskolan och den här typen av programkoncept kanske kan vara ett sätt att göra kunskapen mer tillgänglig. Vi får dessutom se programserien samtidigt som den premiärsänds av BBC i Storbritannien vilket känns extra viktigt när det gäller den här typen av aktualitetsmagasin.

"Konceptet för The Desk är att vara ett medieprogram som tar upp alla aspekter av media och är internationellt gränsöverskridande. Det kan handla om piratkopiering, marknadsföring av varumärken, paparazzi, tv-format och bakomfilmer. Programledare är Wallpapers grundare Tyler Brûlé." (Information från SVT)