Svenskinvation i dalen

Svenskinvationen i San Francisco har börjat. Jag och nio andra representanter från den svenska medievärlden är på plats för att utbyta erfarenheter och lära oss mer om bevakningen av innovationsföretag i bay area (Silicon Valley). På plats sedan tidigare finns ett gäng svenska journalister som praktiserar på amerikanska tidningar under ett halvår. Det sker inom ramen för ett samarbete mellan Vinnova och Stanford University. Veckan kommer fyllas av seminarier, paneldebatter och diverse studiebesök. Läs mer om konferensen och alla talarna på Innovationsjournalism.org. Jag räknar med att försöka blogga löpande från konferensen under veckan.

Ytterligare tecken på svenskinvationen var gårdagens konsert med Anna Ternheim, Lykke Li och El Perro del Mar på Bimbo Club 365. Mycket bra framträdande av de svenska artisterna måste jag säga. Anna gick ut starkt och var kvällens största behållning, även om efterföljande artister var helt okej de också.

Läs också Digitala mediers reseblogg som skrivs av två andra deltagare från den svenska delegationen; Anders Olofsson och Mattias Pehrsson från Sydsvenskan respektive Skånemedia. De har även listat alla medlemmar i delegationen här.

San Francisco Street Views
Bild från en skön promenad på stan under förmiddagen idag.