Psykopatiska chefer ofta framgångsrika

Är du öppen, ambitiös, mogen, social, omtyckt och intelligent. Har du också en rak stil samt tar vara på och förädlar dina medarbetare. Då löper du extra stor risk att drabbas av en psykopatisk chef, berättar Lars-Olof Tunbrå, rekryteringskonsult på International Search Partner i en artikeln i Sydsvenskan. Det är svårare att specifiera vad som kännetecknar en psykopatisk chef. Det är snarare bristen på vissa egenskaper som är utmärkande. Bristen på empati är ett kännetecken.

Om den som råkar ut för den här typen av chef säger Tunbrå: "Långtifrån alla förstår vad de utsätts för. Gör man det, kan det ta sex månader till flera år innan personen hittar tillbaka. Det beror på vilken självkänsla personen har från början.
– En del klarar förmodligen aldrig av att komma tillbaka."

Vi spenderar en stor del av vår tid på jobbet. Jag tycker det är viktigt att fundera över den påverkan vår psykiska arbetsmiljö får i vårt liv. Precis som det står i artikeln är det viktigt att tidigt indentifiera negativa influenser och snabbt göra något åt situationen innan man fastnar i en nedåtspiral av sämre självkänsla och till och med permanenta skador som följd.

1 kommentar