Listor åt folket

Jag borde väl skriva något om Internetworlds bloggomröstning, eftersom i princip alla bloggar gör det nu. Det är en väldig hype kring den här typen av omröstningar. Jag har funderat på varför. Vi gillar listor och utnämningar generellt vilket kanske förklarar saken delvis. De senaste veckorna har flera "list-galor" avlöst varandra. Jag tänker framförallt på p3-guldgalan (proffsig), guldbaggegalan (sömnig) och grammisgalan (hemtrevlig). Antar att det inte är mer än rätt att den svenska bloggsfären får sin egen rankinglista, även om väldigt många är missnöjda med urvalet hos Internetworld. Ett missnöje som började gro redan tidigare när Internetworld gjorde sin bloggspecial. Kritiken bestod i att få kvinnor fanns representerade bland de namngivna bloggarna samt att bloggar med mycket trafik och stort genomslag i bloggsfären totalt saknades i reportaget.