IndieKarma hjälper dig att stödja sajterna du älskar

Apropå inlägget och de efterföljande diskussionerna om att bloggare borde ta betalt (BetaAlfa) så är IndieKarma en ganska smutt liten lösning som bygger på att du genom ditt surfande skänker pengar till den sajt du besöker. Så här fungerar det:

"Each time you visit a website or blog on the indieKarma network, your account is seamlessly debited just one cent. It’s the smallest of micro-payments, directly supporting the blog or website you’re enjoying."

Om du själv har en blogg kan du läsa hur du ansluter dig. Om du är en vanlig dödlig internetsurfare kan du läsa mer om hur det hela går till. De första 5000 som registrerar sig får en dollar gratis att spendera hejdlöst bland IndieKarma-anslutna sajter och bloggar. Målsättningen med IndieKarma är att ge möjlighet för besökare att stödja oberoende och små sajter på ett enkelt sätt.

"Is this rocket science?
Nope. But as far as we know, this is the first time anyone has tried to do what we’re doing. We’re working to keep some of the best independent voices on the web in business. Please help us do that."

1 kommentar

ja det låter ju bra. men samtidigt kan jag inte hjälpa att slås av det tidstypiska i att inget i vår upplevelsebegränsade tid får vara slöseri. inget får bara vara. det skall gå att tjäna pengar på allt. jag har länge kännt att det sköna med bloggandet är att det inte handlar om mitt jobb eller att jag måste göra det för andra utan att det kan få vara det onyttiga det som bara är.
det är lite av en paria i hela samhället känns det som, att ingen jävel kan tänka sig att jobba det minsta ideellt.