Fler feminister, färre mansgrisar

BirgittaohlssonRiksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (fp) har nyligen lanserat anti-porrbilen som en del av kampanjen Fler feminister, färre mansgrisar. Aktiviteten är en uppföljning på bland annat Den våldtäktstid nu kommer, som uppmärksammade platser i Stockholms innerstad där våldtäkter anmälts (läs mitt tidigare inlägg om det). Jag fick några ord med Birgitta som berättade om den nu pågående kampanjen.

Vad vill ni med den här kampanjen?
Att väcka uppmärksamhet kring olika aspekter av mansgriseri som finns i samhället alltifrån våldtäkter, prostitution, sjuka kvinnoideal med mera.

Vilka aktiviteter kan vi vänta oss att se?
Vi kommer från och med denna kommande veckan fara runt i Stockholm City med bilen, dela ut flygblad och rycka ut där mansgriseriet finns.

Hur gick det till när idén att använda formatet "porrbilar" kom till?
Jag bor granne med en av Stockholms ökända porrklubbar Privé. Som hundägare går jag förbi den tidiga morgnar och sena nätter när verksamheten är i gång som mest. Min man som också stört sig på dessa bilar kläckte idén att jag borde göra en rip-off på porrbilarna, en slags antimansgrisbil.

Vilka är engagerade i kampanjen?
Jag själv och ideella kampanjarbetare. Vi har redan fått ett tiotal nya personer som vill ut och köra.

Ingår den här kampanjen i en större kampanj eller ser du det som fristående insatser med liknande mål?
Absolut, vi försöker sammankoppla kampanjerna och har fortfarande kvar ett par hundra kuber att sätta ut inom ramen för Den våldtäktstid nu kommer innan vi når målet 935, vilket är så många våldtäkter som anmäldes förra året.

Relaterat:
Birgitta.nu – mer om Birgitta Ohlsson
Artikel om anti-porrbilen (med bilder) i Aftonbladet
Felira.nu – feministiskt liberalt nätverk

Andra bloggar om: , , , ,