Thorbjörn Larsson rensar upp

Nytt blod och friska tag eller ett kraftigt steg mot ytligare journalistik och nedbantad redaktion? Martin Jönsson analyserar utnämningen av Thorbjörn Larsson som ny chefredaktör för Dagens Nyheter.

"Slutligen är Thorbjörn Larsson förmodligen den sorts tidningsledare som Dagens Nyheter behöver – även om många medarbetare förmodligen satte morgonkaffet i halsen när de läste nyheten. På den "malliga morgontidningen", som Jan Guillou konsekvent kallar DN, finns nu en stor rädsla för att tidningen ska bli mer kvällstidningslik – och att det snabbt ska komma ett kraftigt yxhugg mot personalstorlek och redaktionella kostnader. Enligt planerna ska DN minska med 60 tjänster till 2008, men nu väntar sig de flesta att nedskärningarna kommer betydligt snabbare – samtidigt som Larsson lär plocka in ett antal nya personer på nyckelposter, för att skynda på förändringsprocessen." Hela inlägget>>

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer

EXTRA EXTRA NYA DN!

Dagens nyheter utser den gamle Aftonbladet-räven Thorbjörn Larsson till ny chefredaktör. Redaktionen är sannolikt fortfarande i chock.
Och det första som händer är att DN.se lyfter upp Vanligt att spionera på andra som har sex s…

Well, efter ha varit DN-prenumerant i flera år bytte jag för en tid sedan till SvD och jag måste säga gosh vilen skillnad! Det var som att flytta från övre norrland till storstan. DN’s got a pretty job to do… De ligger ljusår bakom svD i kvalitet. Ta DN Ekonomi vs SvD Näringsliv som exempel, man kan ju bli gråtfärdig för mindre. Det är helt bisarrt vad lite presstöd kan göra för att försämra kvalitet på en tidning…