Det är tufft att vara frilansare

Ska man dra in en heltidslön som frilansare gäller det att uppdragen rullar in. Låga frilansarvoden hämmar också de riktigt tunga knäcken enligt Katrine Kielos. Hon la ner en månads research med målsättningen att kritisera hela den liberala rättstraditionen. Resultatet är artikeln Våldtagna i Arena, en artikel på 10 000 tecken som gav 4000 kronor i ersättning före skatt.

"Jag vill inte klaga, jag har världens bästa jobb, jag vill bara säga
att incitamenten för att ha några som helst intellektuella ambitioner i
den här branschen är små. Jag tror att man måste ha det i åtanke när
man klagar på att stora delar av svensk kulturdebatt är så
personcentrerad, ytlig och i krönikeform. Vi måste betala hyra och man
kan (vad jag vet) inte äta ett SpyBar-kort."

Ping. Andra bloggar om: , , , , , ,