Kielos makes you think

Katrine Kielos är en gränsöverskridare enligt mig. I sällskap med bland annat Elin Alvemark är hon en person som bara genom sina texter får mitt huvud att knaka och rumstera. Det är inte alltid angenämt. Men det är alltid knivskarpt och relevant. Om alla sossar vore som Kielos skulle jag på allvar kunna tänka mig att rösta på dem. I senaste numret av Bang skriver hon om kärlek och feminism (otippat…). Men hon gör det på vitalt och slagkraftigt sätt (som vanligt). Du måste läsa.

För kärlek är inte ett mekaniskt nollsummespel där din tvätt ställs mot min disk. Eller?

"Feminismen borde lyfta blicken från nutidens kärleksideal om det
jämställda, lättadministrerade, friktionsfria lagarbetet. Att byta
olika förmågor och värden i hopp om att det i slutändan går ihop är
inte att älska. Efter hur rättvisa principer det än sker: det är inte
kärlek. Likhet är inte närhet. Jämställd men död är inget alternativ." Ur inlägget Om kärlek.

1 kommentar