Ännu en Facebookdag – del 2 (bästa inslaget hittills)

I samband med det mediala genombrottet för Facebook i Sverige har jag medverkat i ganska många intervjuer kring fenomenet. De flesta av tillfällena finns länkade i inlägget Ännu en Facebook-dag. Först ut var en paneldebatt i Internetworlds webb-tv följt av medverkan i bland annat P1 Morgon, Rapport, Aftonbladet, Metro, TV4 Nyhetsmorgon, SVT Mittnytt samt ett gäng lokalradiostationer. Nyligen blev jag även intervjuad av Göteborgsposten, men jag hittar inte artikeln på nätet.

I lördags var det dags igen. Och kanske är det ett av de bästa inslagen om Facebook som jag medverkat i, mycket på grund av att programtiden tillät lite längre utläggningar och flera perspektiv på frågorna. Det program det handlar om är SR P4 Kombi, som går på lördagseftermiddagar i hela landet. Jag pratade en ganska lång stund med programledaren Bosse Pettersson varvat med några inslag, och vi kom in på de flesta av de frågor som Facebook-debatten i Sverige innehållit hittills. Varför blir det så stort? Vad ska man tänka på? Är det farligt att bli privat på nätet? Även mer konkreta frågor som "hur avvisar man någon som vill lägga till en som vän?" avhandlades.

WEBBRADIO: Du kan lyssna på inslaget här.

Obs. För att komma till delen om Facebook behöver du klicka fram två steg i programmet via "pilknapparna" (Hoppas det funkar, jag tycker SR:s webbradio är under all kritik när det gäller att kunna länka direkt till program och inslag. Kommentera om du får problem så kan jag försöka fixa länken på ett bättre sätt, om det går.)

Ping. Andra bloggar om: , , , , , ,