Hanna Fridén: ”Tryckt media har ingen plats i det moderna samhället”

Journalistprofessorn Kent Asp är i blåsväder. Genom några uttalanden i en DN-artikel har han begått Twinglicied = kritiserat bloggvärlden offentligt med en mängd twinglylänkar som resultat (för närvarande 83 stycken).

En som är skeptisk till Kent Asps åsikter är spretbloggaren* Hanna Fridén. Hon pekar på rena faktafel i artikeln som att de politiska bloggarna skulle vara de mest populära, och ger sin egen bild av bloggsanningen.

"Bloggarna är briljanta. Och ja, bloggarna är en fara för etablerade
tidningar, men jag önskar i ärlighetens namn att vi någon dag kommer
ifrån tryckt media. Tryckt media har ingen plats i det moderna
samhället, och det är ett otroligt slöseri på resurser. Satsa mer på
nätmedia, det är framtiden, och så länge tidningarna väljer att ha allt
välutvecklat och relevant material i deras tryckta upplagor istället
för på nätet så kommer bloggarna fortsätta att vara ett konkret hot. Men ni får inte bort oss genom att försöka säga till oss att vi är onödiga. Det förlorar ni på." Hela inlägget.

Är det inte Åke Stolt så är det Kent Asp. Min gissning är att vi kommer att få leva med utbrott från bloggskeptiker i några år till innan omstruktureringen av det nya medialandskapet landar i en ny sanning.

*Spretbloggare kallar jag bloggare som inte kan kategoriseras inom en huvudkategori, som till exempel mode, media, it eller liknande. Ofta är spretbloggarens bärande styrka den egna personligheten och uttrycket. Se till exempel Alex Schulman (nedlagd), Elin Alvemark (nedlagd tillbaka) eller Erik Stattin