Stina Honkamaa ny Googlechef i Sverige

Tidigare i år förlorade Google sin Nordenchef Johan Kinnander till Glife. Nu rekryterar de ny Sverigechef i form av Stina Honkamaa. Hon är vd för mediebyrån Carat men kommer från och med mitten av januari ta över spakarna på Google Sverige. Fokus ligger på att fortsätta utvecklingen av Googles tjänster lokalt. Googles verksamhet i Sverige består i nuläget av ett kontor i Stockholm samt ett utvecklingscenter i Luleå.

Honkamaa
"Stina Honkamaa kan verkligen den svenska marknaden och framförallt annonsmarknaden utan och innan och hon kommer att arbeta med våra partners för att ytterligare utveckla den nätbaserade marknaden här,” säger Philipp Schindler, Googles regionansvarige för Norden, Tyskland, Österrike och Schweiz, i ett pressmeddelande.

Jag tycker rekryteringen är intressant. Stina Honkamaa har profilerat sig och Carat genom att tidigt missionera om möjligheterna med de nya medierna. Jag har hela tiden undrat hur många av Carats kunder som faktiskt vågat hoppa på tåget. Det ska bli spännande att se om Honkamaa kommer att kunna profilera sig lika tydligt som hon gjort under tiden på Carat. I så fall lär vi få se henne i ännu fler och större sammanhang framöver.  Som styrelsemedlem i Sveriges reklamförbund har hon också trådar ute i reklambranschen, något som tillsammans med annonsörsperspektivet borde ge en bra ingång i hennes nya roll. Jag tror att Google i Sverige behöver en tydlig och förankrad talesperson. Och jag tror att Stina Honkamaa kan bli just det.

Uppdatering:
DM har hunnit göra en telefonare med Stina ikväll.

Uppdatering 2:

Nu har Lindqvist.com skrivit ett bra inlägg om det hela också.

Ping. Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer