Videoplaza leverar nytt annonsformat till Kanal 5

Min före detta kollega och numera vän, Alfred Ruth, arbetar sedan en tid tillbaka på startupföretaget Videoplaza (transparens är viktigt). Verksamheten går ut på att erbjuda ny annonseringsteknik till webb-tv-sändningar. Idag tillkännagavs ett nytt samarbete för företaget då de kommer att leverera sin annonslösning till Kanal5.se. Den nya tekniken bygger på så kallade overlays som visas inuti klippen istället för före eller efter.

Ur pressmeddelandet:
"Tester från YouTube/Google visar att overlays får 10 gånger fler klick jämfört med traditionella banners. Samma tester visar att 7 av 10 användare överger en video då preroll-annonsering visas. Motsvarande siffra för overlays är 1 av 10."

Enligt Videoplaza är Kanal 5 det första tv-bolaget i Europa som kommer att börja med den nya tekniken, och förhoppningen är att göra webb-tv lönsamt genom möjligheten till ett större annonslager. Idag har Kanal 5 problem med fullbokade annonsplatser vilket sätter stopp för ytterligare intäkter. Overlaytekniken gör det möjligt att öka lagret och försäljningen enligt Kanal 5.