Blir du kåt nu?

Angående mitt förra inlägg. Här har vi honom. Maken. Eller som Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar beskriver det:
"Våra trettioåriga nyblivna pappor dominerar plötsligt stadsbilden, med vagnar och babybjörnselar."

Så plötsligt vet jag ju inte om det är eftersom bilden är nästan trettio år gammal. Men det här alltså den tråkige svenske mannen i sitt esse. Men jag tycker han är fantastisk. Ja, min pappa och jag har varit med förut här på bloggen. Men nu kändes det extra motiverat att visa upp oss igen.

Jag och pappa på midsommar 1978

Och så lite reaktioner på mitt förra inlägg. Citat ur kommentarerna:

Leijon:
"Vad
Jessica och Cecilia belyser är att det tycks vara fult att vara en
dominant man, en alfahanne. Att vara någon som tar kommandot och ser
till att saker händer. Att vara älskaren, som säger åt henne hur hon
ska göra."

Vanadis:
"Ja, det är fult. Väldigt fult. Väx upp."

Karin Rebas:
"Lycka och sann kärlek = otrohet, lite latinsk frihet och en dos våld. Jag klarar mig utan den sortens kärlek."

Zanna:
"Män ska vara föräldralediga och
dela ansvaret för hem och barn för att man ska dela på hemarbetet i en
familj och för att det stärker kvinnors ställning på arbetsmarknaden,
inte för att kåta upp kvinnor i allmänhet och sina fruar i synnerhet.
Nej, jag blir inte heller upphetsad (eller för den delen avtänd heller)
av att se en man som bär en bäbis i babybjörn eller drar barnvagn på
stan. Men jag är inte så självcentrerad att jag inbillar mig att männen
i fråga gör detta för att framkalla sexuell upphetsning hos mig och
alla andra kvinnor. Troligtvis är skälet att de vill skapa en nära
relation till sina barn och dela hemarbetet med sina fruar/sambos."

3 kommentarer

Jessica Zandén har en egen terapimottagning i Bromma där hon ger sina patienter kognitiv beteendeterapi.
Adress:
Zandén & Carlström AB
Orrspelvägen 11
16766 Bromma
Telefon: 0708 570328
Fax:08 251538
Email:
jessica.zandén@bredband.net
Verksamhetsbeskrivning:
Kognitiv terapi Friskvård Jessica Zandén

Är Zandéns och Gyllenhammars budskap verkligen så förvånande och kontroversiellt? Lattepappa kontra alfahanne-prylen är ju precis som det psykoanalytiska begreppet vi brukar kalla hora/madonna-komplexet (som oroväckande många ”moderna” män tycks lida av). Precis som man historiskt förnekat kvinnans sexuella lust har man förnekat mannens mjuka sidor. Inget märkligt alls. Tragiskt, jorrå.

Äääääsch vilken råhärlig bild på dig och farsan. Färgerna, skägget, modellen på den där bärmojängen – blomorna i ditt hår. Kan det blir mer solskenssvenskatsjuttiotal? 🙂 Underbar bild. Min pappa hade skägget, solskenet och jag blommor i håret men en såndär häftig bärmojäng saknade vi.