Kategorier
Bloggen

Close (en)counter

Framför mig i kön står två killar. Bakom disken en tjej. Killarna ser bra ut. Tjejen ser bra ut. Killarna jiddrar och flörtar. Hon spelar spelet och småretas tillbaka. En av killarna frågar hur länge hon jobbat där och om hon är från Stockholm. Hon svarar att hon började igår och ja, hon är från Stockholm. Förutom de två killarna är jag den enda i kön. Jag väntar tålmodigt. Tjejen fipplar med babs-kvittona. Killarna skrattar och skämtar. Tjejen skrattar. Fokus är mellan dessa tre människor. Maten är sedan länge betald.

Jag tröttnar på att vänta, går ut från stället och cyklar hem. Jag gör sånt. Cyklar hem.

Jag är inte en del av den världen.

Vilken värld undrar du?

Vilken värld undrar jag.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.