Kategorier
Bloggen

”Som en jättelätt sportbil med en jättestor motor”

Jag kan tänka mig tråkigare saker att göra en torsdagseftermiddag i september än att segla världens snabbaste segelbåt. Vi pratar om HiQ, båten som vann Gotland runt trots att den seglade två varv när alla andra båtar bara tog ett. Vi pratar 43 knop maxhastighet och 5 tons deplacement. Vi pratar 600kvm segelyta och vi pratar 30 meter hög mast. Vi pratar en trimaran som vunnit i princip alla tävlingar den ställt upp i hittills. 

Jag sände givetvis live från seglingen via Bambuser. Samt tog massa bilder. Här är två klipp. Det första klippet innehåller de bevingade orden "Okej, vi seglar lite Trimaran, då".

Det här klippet innehåller ett slag utanför Lidingö samt undertecknad vid rodret (i slutet):

Och här är två bilder, klicka på dem för fler.

Nöjd egoseglare

HiQ utanför Nacka Strand

Ett annat klipp jag hittade på Youtube som visar lite mer av båten:

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.