”Det är klart att det kommer påverka världen att männen älskar sina barn”

Bjrn_och_ulrika
För alla mediekonferenser av rang krävs livesändning via Bambuser numera, och det är Björn Falkevik som far som en skottspole mellan allt från Reboot till Veckans affärers seminarier för att se till att det blir bra producerat. Och ikväll var det dags igen. Publicistklubben samlades för att debattera "Därför missade gammelmedierna FRA" med Oscar Swartz samt ha en paneldebatt med "Avhopparna – tror de inte på journalistiken längre?". Ulrika Knutsson höll i trådarna (på bilden till höger diskuterar hon och Björn Falkevik kvällens livesändning). Jag var på plats och kunde betrakta den alltid blandade publiken vid Publicistklubbens debatter. Det är old school och new school i en salig blandning.

En intressant diskussion tyckte jag var den om arbetsbelastningen för mediechefer och redaktörer. Det vill säga personer som förväntas hänga med i både bloggbrus och mainstreammedias rapportering, och som därför omöjligt kan kombinera rollen med ett fungerande familjeliv. PM Nilsson angav just insikten om att han hellre ville vara hemma med barnen än sitta på jobbet som det starkaste skälet att han hoppade av som chef för ledarredaktionen på Expressen och nu startat debattsajten Newsmill istället. Stina Dabrowski tyckte PM gjorde rätt och hon tror att vi kommer få se både chefsbrist och en förändring av mediernas chefsroller i takt med att männen ställer allt större krav på delaktighet i familjelivet.

"Det är klart att det kommer påverka världen att männen älskar sina barn" – Stina Dabrowski

Videoklipp ovan från paneldebatten med följande debattörer (presentation från Publicistklubben.se):

Niklas Ekdal, DN-ledarskribenten som tröttnade på att vara chef
Stina Dabrowski, stjärnreportern på SVT som blev professor på DI
PM Nilsson, Expressen-chefen som övergav dagspressen och nu driver debattbloggen Newsmill
Cecilia Stegö Chilò, chefredaktören som blev kulturministern som blev pr-konsult
Carl-Otto Werkelid, kulturchefen på Svenska Dagbladet som gav upp och nu blir kulturråd i London

För fler klipp, besök Publicistklubbens channel på Bambuser.

3 kommentarer