Lysande

Kring mig görs kontaktförsök. Händer sträcks ut. Inviter skickas. Små lysande strålkastare väljer att skicka sitt eget privata ljus mot just mig.

De flesta av strålkastarna är fantastiska. Framförallt för att de inte är som jag. De vågar. De visar. De skäms inte. Kanske är det därför jag inte känner mig värdig dem. Eller av helt andra orsaker. Jag vet inte, det blandas i ljuset.

Mitt ljus tillhör ingen strålkastare. Jag är ett lysrör som försöker bestråla så många och så mycket som möjligt. Jag visar inte vägen. Jag berättar inte vem eller vad som är viktigt. Jag skickar mitt effektiva, men döda, ljus och bländar ut alla strålkastare. Ingen glömd. Ingen nöjd.

Ibland försöker jag nå fram med mitt ljus till strålkastare som inte lyser på mig. De lyser upp andra platser i andra rum. Ändå flimrar jag med mitt ljus för jag tänker att de kanske vill komma in till mig. Men jag kan aldrig få deras ljus. Aldrig deras rum. Aldrig deras ljus i mitt rum.

Låt oss tända eld på hela stan och se vem som lyser starkast.

Lights

Bild: Fuzzy Gerdes

3 kommentarer

The best you have ever written!
Självinsikt, definition av Egot, starkt, insiktsfullt. Stilistiskt elegant dessutom.
To be continued?

The best you have ever written!
Självinsikt, definition av Egot, starkt, insiktsfullt. Stilistiskt elegant dessutom.
To be continued?