11 frågor

Johanna ställer 11 frågor till några stycken, och jag är en av dem. Mina svar:

1. Om du vore en bil, vilket märke/modell och varför?
Jag är nog en Chrysler Voyager eller liknande. Ganska rymlig, inte så snabb, men bra som flytthjälp.

2. Vilken radiokanal är din favorit?
Jag lyssnar sällan på direktsänd radio, utom när jag jobbade på Alltid Nyheter i Sveriges Radio förstås. Jag poddar mest och då blir nog favoriten P3 eftersom jag alltid lyssnar på Tankesmedjan. I övrigt är det några olika podcasts som gäller.

3. Hur många par skor äger du?
För många. Och dessutom många som jag borde göra mig av med eftersom jag dels aldrig använder dem, och antagligen inte var helnöjd ens när de var nya. Jag har lite för många olika typer av sneakers och sånt.

4. Vilken sajt är den första du surfar in på när du går in på internet?
Google Reader, Facebook, Gmail.

5. Prenumererar du på någon morgontidning?
Nej, det har jag inte gjort sedan 1998 någon gång. Har dock en del magasin, som Filter, Fokus, Fast Company m.fl.

6. Har du röstat i alla val du varit röstberättigad i?
Ja, jag tror det.

7. Är gardiner egentligen nödvändigt?
Nej det tycker jag inte.

8. Är du bra på att passa tider?
Hyfsat bra, men har blivit sämre med åren. När jag var i mellanstadieåldern kunde jag komma 40 minuter för tidigt till mina lektioner med min trumlärare. Och lektionen var ju bara 20 minuter. Men jag var så rädd att komma för sent. Sedan har jag trubbats av med åren och kalibrerat mig. Ofta kommer jag 5 minuter sent om jag ska möta någon på stan till exempel, men det brukar även gälla den jag ska möta. Jag brukar dock alltid meddela om jag blir sen. Det tycker jag är viktigt.

9. Vad känner du för Facebook?
Det är social infrastruktur. Jag är lite fascinerad över den globala spridningen och känslan av att världen kommer lite närmare, även om det också finns lite av en illusion kring det.

10. Vilken är din favoritsport på teve?
Jag följer inga sporter men kollar när det är viktiga grejer som OS och VM och sånt. En ny grej jag fastnat för är e-gaming-sändningar med kommentatorer. Till exempel Starcraft-turneringar. Brukar vara riktigt spännande att kolla på, trots att jag inte har koll på det spel som spelas.

11. Vilken var den senaste boken du läste?
Minns inte. Jag har haft en dålig läsperiod ett tag.

I den här utmaningen ingår att utmana 11 andra bloggare med 11 egna frågor. De utmanade bloggarna måste svara på frågorna, hitta på 11 egna och utmana 11 andra bloggare.

Mina 11 frågor ställer jag till Bodycrash, Älskade dumburk, Miriam, Sussie i vida världen, Nedre botten med utsikt, Lejonblog, Jennies värld, Andreas Ekström, Bitter och cynisk, Blingbling, Pers värld, Heidi’s News.

– Hur märks det att du är vuxen?
– När gjorde du något farligt senast?
– Vad gör du om 10 år?
– Varför läser du min blogg?
– Måste man fira jul?
– Vad tänkte du när WTC-tornen föll?
– Hur trött är du på att blogga?
– Varför är viss musik kreddigare än annan?
– När köpte du en cd-skiva senast?
– Bästa resetipset? (plats, eller metod)
– Får man grilla på balkongen?