Kategorier
Bloggen

Räkna inte med mig

Det är nog nyttigt för mig att känna utanförskapet komma smygande igen. Människor räknar ut mig. Jag är ju här men ändå inte här. Jag är på väg bort, inte att lita på, inte aktuell. Det är nyttigt som sagt. Ett tag fick jag känna på epicentrum. Känna hur det blåste överallt utom där jag stod, stadig och verksam. Stabil och produktiv.

Men det är inte ett socialt utanförskap. O nej. Mobilen går varm. På nätet räcks händer ut. Jag träffar de jag vill och de som vill träffa mig. Det jag syftar på är en glidning i yrkesrollen. Framtiden är osäker, nutiden också. I mina ögon blir det väntläge tills pusselbitarna hamnat rätt igen, någon gång nästa år. Kanske smittar det av sig. För det är tydligt numera. I mina kretsar alltså. Du kan inte räkna med mig, på mig, av mig. Du vet inte var du har mig. Kanske är det bäst så. Innan jag vet var jag ska vara. Och vem du är.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.

1 svar på ”Räkna inte med mig”

Stängt för kommentering.