Paparazzi

Har du sökt mig? Har du velat komma nära? Har du undrat vem jag är?

Jag är ofta svårtillgänglig och svarar snabbast på en boll som redan är i luften. Ad hoc planning är mitt mellannamn och för att tränga igenom bruset kan det krävas både ett och två försök.

Resultatet blir att mina ögon bara orkar titta åt det håll där röster hörs, där någon gestikulerar vilt eller kommer med inbjudande förslag. De röstsvaga förlorar mitt fokus. Jag är ledsen för det. Uppriktigt orolig.

Jag tänker att det en dag slutar brusa. Att jag gör upptäckten att ingen vill ha mina ögon längre. Att ingen bryr sig om min blick. Och då är det för sent. Då är allt förlorat. Jag är ledsen för det. Uppriktigt orolig.

Jag vill söka efter dig och komma dig nära. Jag undrar vem du är. 

Jag vill skicka lätta passningar med planerade aktiviteter.

Det är ju det jag vill.

3 kommentarer

Det kan du också. Vill man så kan man, det är jag övertygad om. Och alltså: herregud vad bra du skriver.

Du fångar mig med ditt språk. Därav fångar du med största sannolikhet också andra, som kommer finnas kvar här när det har slutat brusa. Och din blick kommer behövas även då.