SSWC fortsätter att leverera

Jag är tillbaka i Stockholm efter en helg i Blekinge skärgård och Sweden Social Web Camp. Det är självklart många intryck att smälta, och jag tror jag återkommer till det i ytterligare ett inlägg. Men min känsla så här direkt efteråt är att årets konferens var bättre än förra året. Trots betydligt fler deltagare kändes det inte jobbigt trångt. Istället blev det mer "tryck" i både sessioner, upplevelser och underhållning. Möjligtvis att jag kunde sakna det lågmälda samtalet mellan 5-10 personer om ett nischat och specifikt ämne. Men det hade gått att få till det också om man verkligen velat. Ingen tvekan om att Kristin Heinonen och Tomas Wennström gjort ett hästjobb för att få ihop allt.

Makt och kon
Foto: Daniel Åberg
Jag är också väldigt nöjd och stolt över deltagarna på den session jag själv anordnade – Makt och kön i sociala medier (hur märks det, spelar det någon roll?) Det blev en spretig och bred diskussion, men många tog för sig och sa intressanta saker. Kul att så många var intresserade (bilden ovan). Det finns planer på någon form av uppföljning kring ämnet på hemmaplan.

Läs mer om campen i intervjun med Kristin Heinonen på DN.se. Hon har även blivit intervjuad av SvD.

Ah, det finns mycket mer att säga om allt från elitism-diskussioner till geeky allsång eller byggandet av luftslott.  Jag återkommer som sagt. Men redan nu kan du kolla på de bilder jag tog under helgen nedan. Ännu fler hittar du i flickr-gruppen sswc2010.

1 kommentar

Fredrik, jag vill tacka för dig att du lyfte diskussionen om Makt och Kön. Du är nämligen precis rätt person att göra det. Som lång, skäggig militär med hög profil i sociala medier-Sverige visar du att jämställdhetsdiskussionen är allas ansvar. Tack!