Kategorier
Bloggen

Way back

Idag kommer såklart minnena tillbaka. De där veckorna i februari i år när vi förlorade två kollegor. En händelse som satte igång en mängd processer och aktiviteter på den svenska campen. Vi jobbade nästan dygnet runt och ett av mina starkaste minnen var från ordergivningen morgonen efter dödsskjutningarna. Våra enheter skulle återvända till området för att "visa närvaro", skicka budskapet att vi inte tänker försvinna, inte ge upp och inte lämna befolkningen i sticket. Mitt ansvar var att ge våra enheter ett budskap att förmedla till befolkningen. Att ta fram en kommunikationsstrategi för människor som dagen innan förlorat en vän och en kollega. Business as usual. Not.

Afghanistan revisited

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.