Bara en tanke

”Jag var i New York i en månad. Varje dag längtade jag hem. Stockholm är fullt av smarta människor som vill något. Nollåttorna har ett oförtjänt rykte som oengagerade, smala, snorkiga hipsters. Men de bryr sig! Om miljön, landet, världen, politiken, jämställdheten. Utomlands är de här diskussionerna inte alls lika närvarande.”

Lina Thomsgård i DN På Stan-intervju.

Uppdaterat: Told you so.

6 kommentarer

Hihi.
Nu vet jag inte exakt vilken tanke du fick här, men försökte mig redan häromdagen på en fnuttig korrigering/nyansering på Twitter. Jag håller inte exakt med mig själv här tyvärr – men det gör jag sällan när mitt gagg hamnar i skrift. Så där kategoriskt och yxigt menade jag inte. Resonemanget var tänkt som ett uppmuntrande ”Heja heja! Fortsätt bry er, forsätt jiddra, tyck och känn, engagerade stockholmare!” och kanske var jag lite matt efter en månad i en stad där bekantingar rätt ofta blev besvärade/spyfärdiga/livrädda av t ex ordet feminist. Det ska inte hela himla utlandet behöva klä skott för. Silly me.
God fortsättning!

Alltså, jag citerade dig för att jag tyckte det var bra sagt, och jag har samma erfarenhet som du. Utomlands framstår jag lätt som superradikal i frågor som ses som självklara här hemma. Och ja, jag tror faktiskt det gäller ”hela himla utlandet” 🙂

Snygg avatar! (tror den hämtas från gravatar.com), och god fortsättning på dig också. Fortsätt fortsätta!