Kategorier
Bloggen

Bara en tanke

”Jag var i New York i en månad. Varje dag längtade jag hem. Stockholm är fullt av smarta människor som vill något. Nollåttorna har ett oförtjänt rykte som oengagerade, smala, snorkiga hipsters. Men de bryr sig! Om miljön, landet, världen, politiken, jämställdheten. Utomlands är de här diskussionerna inte alls lika närvarande.”

Lina Thomsgård i DN På Stan-intervju.

Uppdaterat: Told you so.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.

6 svar på ”Bara en tanke”

Hihi.
Nu vet jag inte exakt vilken tanke du fick här, men försökte mig redan häromdagen på en fnuttig korrigering/nyansering på Twitter. Jag håller inte exakt med mig själv här tyvärr – men det gör jag sällan när mitt gagg hamnar i skrift. Så där kategoriskt och yxigt menade jag inte. Resonemanget var tänkt som ett uppmuntrande ”Heja heja! Fortsätt bry er, forsätt jiddra, tyck och känn, engagerade stockholmare!” och kanske var jag lite matt efter en månad i en stad där bekantingar rätt ofta blev besvärade/spyfärdiga/livrädda av t ex ordet feminist. Det ska inte hela himla utlandet behöva klä skott för. Silly me.
God fortsättning!

Alltså, jag citerade dig för att jag tyckte det var bra sagt, och jag har samma erfarenhet som du. Utomlands framstår jag lätt som superradikal i frågor som ses som självklara här hemma. Och ja, jag tror faktiskt det gäller ”hela himla utlandet” 🙂

Snygg avatar! (tror den hämtas från gravatar.com), och god fortsättning på dig också. Fortsätt fortsätta!

Stängt för kommentering.