Premiär för Bison Trackback

Nu är det första avsnittet av ett nytt inslag här på Bisonblog klart, nämligen en podcast. Jag har döpt den till Bison Trackback, vilket också är samma namn som jag använde till den intervjuserie jag gjorde förra vintern.

Bison Trackback utgår från vad jag brukar skriva om här på Bisonblog men kommer även att sträcka sig utanför bloggens inriktning. Målet är att ha med gäster och debattörer i varje avsnitt.

Bison Trackback avsnitt 1 – grumpyness
I det första avsnittet diskuterar jag med Joakim Nyström kring det faktum att vi blivit grumpy old men istället för digitala hippies. Vi ramblar även på rätt bra kring företag i sociala medier och annat junk. Journalisten och författare Daniel Åberg bidrar även med en radiokrönika om hur hans relation till internet förändrats genom åren, och hur twittrandet påverkas när man blir småbarnsförälder.

Trackback podcast, avsnitt 1 – grumpyness by bison

Mycket nöje, och kom gärna med feedback eftersom jag dels aldrig gjort en egen podcast förut, och dels använder både teknik och program jag inte är jättevan vid.

Längst ner i inlägget ska föroppningsvis den iTunes-anpassade podcast-feeden synas (jobbar på att få upp podcasten i iTunes). Men som du ser lägger jag även in hela avsnittet via Soundcloud också.

I nästa avsnitt hoppas jag kunna få med bland annat Julia Skott som jag vill diskutera genus och sociala medier med. Se det som en publik förfrågan Julia.

[display_podcast]

9 kommentarer

kul, kan tipsa om cinchcast som är enkelt sätt att använda Iphone för podcast. och är socialt direkt – enkelt att sprida – som youtube… keep up the good work..
/bjers

[…] Och det är fler än Jerry och jag som pratar om det privata (<— Sofia @Mymlan Mirjamsdotter, klart en ”privatpublik” förebild för mig!). Och det finns många fler som jag tycker lyckas bemästra och kombinera alla fyra P:a – Publik, Privat, Professionell, Personlig – till exempel Fredrik Wass, aka @bisonblog (som btw precis startat en strålande podcast – ”Bison Trackback”!). […]

* Every web-site has to be optimized with organic Search engine optimisation methods that involve; optimizing the content and graphics too as placement of Alt and Meta tags within the sites. These issues save an abundance of memory within the server and allow the web page to load more quickly with better visibility.