Tid för nyheter, tid för Public Service

Jag älskar mitt frilansliv. Men vissa erbjudanden är svåra att tacka nej till. Att vara med om att starta upp en helt ny webbaserad radiokanal på Sveriges Radio är ett sånt erbjudande. Om en vecka samlas den 20-hövdade redaktionen för första gången i sin helhet. Kanalens namn ”Alltid nyheter i Sveriges Radio” blev klart för en tid sedan. Jag har sett listan över medarbetare och det ser mycket lovande ut.

Min roll blir fokuserad på internet (surprise!) som en slags ”sociala medier-korrespondent” (arbetstitel). Målet är att hitta intressanta källor, storys och människor via nätet men givetvis också att föra en dialog med lyssnarna och följa diskussionen kring nyhetshändelser och annat. Jag kommer också att ha en riktigt bra kollega med samma roll vilket ska bli roligt (berättar mer när det är offentligt).

”Kanalen ska ses som ett stort utvecklingsprojekt där nya grepp när det gäller till exempel form, teknik och val av röster ska provas. Alltid nyheter i Sveriges Radio ska sända på webben och i mobilen under fyra månader med start den 3 oktober.”
– ur en artikel av Alfred Skogsberg i Radiotidningen.

Vad händer med frilansandet då? Ja, en liten paus fram till januari blir det ju, men just nu är planen att fortsätta jobba som egen när min kontraktstid löper ut. Och den närmaste veckan jobbar jag bland annat åt Internetworld med rapportering från Webbdagarna i Malmö.

Vad tänker du om mitt nya uppdrag och om den nya kanalen? Jag är jättetacksam för input och idéer som poppar upp redan nu. Lovar att ta med mig det in i den redaktionella processen.

Jag kommer säkert att vilja skriva mycket mer om det här framöver, men just nu vet jag inte tillräckligt för att kunna säga så mycket vettigt. Jag vill ta med mig mina erfarenheter till det nya uppdraget men också lära mig massor under hösten.

Jag gästar Vetenskapsradion i mars 2010 för att prata om sociala medier och karriär.

15 kommentarer