Veronica Maggio är en 4G-artist

Jan Gradvall vet hur man skriver om något som alla redan skrivit om, men gör det på ett sätt som blir unikt. Den här gången handlar det om Veronica Maggio och en intressant analys kring varför hon varit Sveriges mest delade artist i sociala medier det senaste året.

Att lyssna på Veronica Maggio, med hennes dämpade och nästan samtalsförtroliga röst, känns som att bli uppringd av henne själv. Hennes texter innehåller heller inga storslagna metaforer av den sorten som brukar utmärka så kallad rockpoesi, utan präglas av en direkthet, gatunärvaro och blandning av dråplig humor och totalt självutlämnade allvar som präglar hur man uttrycker sig sociala medier. I sin 3G-pop – eller ska det vara 4G-pop? – använder sig Veronica Maggio även av mobilens kamera och filmkamera. Få artister kan som Veronica Maggio förflytta lyssnaren till en plats vi alla känner igen.

Läs hela texten på Gradvall.se

Veronica Maggio

Foto: Patrik Hamberg (Creative Commons-licens)

1 kommentar