Brynolf sågar statistiken

Hampus Brynolf

Hampus Brynolf skriver tänkvärt om statistik i sociala medier på Second Opinion, och pekar på svårigheterna med att mäta flera plattformar och tjänster i samma klump av data.

Att göra en statistik om ”sociala medier” låter sig helt enkelt inte göras. Inte för att det inte går att mäta, utan för att begreppet inte har några yttre ramar och för att jämförelser alltid kommer att vara den mellan äpplen och päron.

Vad jag förstår är Hampus på gång med en ny kartläggning av den svenska Twitter-världen, där antalet användare förväntas landa någonstans mellan 100 000 – 200 000 konton. Den uppmärksamme läsaren kanske minns hans kartläggning från februari i år då han kom fram till att det i Sverige fanns 11 000 så kallade Twittertalibaner och över 35 000 aktiva twittrare.