Alltid nyheter rekryterar Yasmine El Rafie

Idag blev det officiellt vem den riktigt bra kollegan jag pratade om i förra inlägget kommer att bli. Briljanta Yasmine El Rafie hoppar på Alltid nyheter-tåget och vi kommer att jobba tillsammans med fokus på sociala medier. Det känns som en otroligt smart rekrytering av Sveriges Radio, samtidigt som övriga redaktionen också imponerar med sin tyngd.

Vad som kanske framgått dåligt (till exempel i den här artikeln i Dagens Media från igår) är att det såklart finns fler på Sveriges Radio som redan jobbar på det här sättet. Rollen publikredaktör (som till exempel Malin Crona har på Ekot och Ellen Andersson haft på P3 Nyheter) har funnits en tid, vilket biträdande Ekot-chefen (och nyhetschefen) Michael Österlund påpekade i en tweet.

Jag vill återigen uppmana dig som läser det här att komma med synpunkter och feedback på hur du ser på den kommande kanalen. Det blir självklart lättare att komma med inspel efter att sändningarna startat, men tänker du på något särskilt redan nu får du gärna hojta till. Det än så länge inaktiva Twitterkontot för Alltid nyheter i Sveriges Radio är @alltidnyheter. Jag återkommer med fler platser där du kan möta oss längre fram.