SOPA, PIPA och vad okunskapen gör med internet

Igår kom årets första avsnitt av podcasten Maktministeriet ut. Jag, Julia och Josefine diskuterade viktiga makthavares brist på kunskap och lobbyisternas tillgång till densamma när det gäller framtiden på nätet.

Vi börjar med en kort extrapodd med anledning av att det amerikanska lagförslaget SOPA (Stop Online Piracy Act) idag lagts på is, dock ej slopats. Vad får det för konsekvenser när de människor som har mest makt över hur internet fungerar också är de som vet minst om just det? Starka (och ofta väl insatta) lobbyorganisationer sätter press på politiker och andra makthavare vilket skapar en situation där de ekonomiska intressena får leda väg. Är vi på väg mot ett slutet och genomkommersialiserat internet?

Lyssna på Maktministeriet avsnitt 6. Som vanligt på iTunes eller på Soundcloud.

#blogg100 9/100