Svar på tal

Jag gillar hur lugnt, sakligt och balanserat reportrarna på Uppdrag Granskning bemöter kritiken de fått efter sändningen av Män som näthatar kvinnor. Läs hela inlägget här.

Jag gillar hur lugnt, sakligt och balanserat reportrarna på Uppdrag Granskning bemöter kritiken de fått efter sändningen av Män som näthatar kvinnor. Läs hela inlägget här.

”Sen finns det även de som hävdat att hatet från kvinnor är ett lika stort problem. Vi kan helt enkelt inte se det. Vi har läst hundratals kommentarstrådar genom åren, och mönstret är entydigt. Män är betydligt mer aktiva hatare än kvinnor. Dock finns det givetvis undantag. Kvinnor är mer aktiva på andra kvinnors bloggar tex, och där kan tonen ibland vara väldigt hård och ofta utseendefixerad. Dock är det inte på samma nivå som männens hat mot kvinnor.”

2 kommentarer

Läste inlägget, kul med en lite mer objektiva och nyanserade åsikter i ämnet än vanligt. Visst finns det mycket som e-böcker och annat som man kommer att få betala för, annars kommer dom inte att existera. Men jag tror att det mesta kommer att även i fortsättningen vara gratis ( reklamfinansierat alltså ).
Det bästa sättet är nog trots allt om man vill tjäna pengar, att inse att nätet till stor del är en marknadsföringsplattform. Man skall inte ta betalt för att folk skall läsa en utan det skall ligga något bakom. Många bloggare kör u företag vid sidan om och nätet är ju ett billigt och bra sätt att marknadsföra sig på. Själv håller jag på med ett romanprojekt
Hur bra det egentligen är tänkte jag ge ett exempel på.
När jag kollar farsans vinylsamling kan jag konstatera att t.ex. Beatles släppte ett par skivor om året nästan. Skulle dom släppt i samma takt som dagens världsartister så skulle dom hunnit med mellan tre och fyra skivor under tiden dom fanns. Troligtvis varit totalt bortglömda runt 1968 och kanske inte ens fått förnyat kontrakt.
Den största motsatsen hittade jag på Youtube. Greenday släppte ny singel med video från CDn American Idiot nästan tre år efter att den kom ut och det dröjde ett tag till innan nästa CD kom. Genom nätets genomslagskraft kan man på ett annat sätt än på 60 och 70-talet krama ur det sista värdet ur en produkt.
När världsartisterna klagar på att nätet ruinerar dom så tro dom inte. Dom för väl lära sig jobba för pengarna som vi andra.
Däremot tänker jag knycka blogg100-loggan av dig gratis, bara så du vet 🙂