Go west

Vägen till svenska webbhjärtan går via Silicon Valley. Så kan det nästan kännas när man tittar på vilka webbtjänster vi använder, vilka trender vi snappar upp och vilka företag som får utrymme i bevakningen kring internetutvecklingen (även om det pågår gigantiskt stora saker i många världsdelar parallellt).

Även om din marknad finns i Europa eller någon annanstans i världen finns många nyckelspelare runt innovationens ekosystem i Bay Area. Därför är det inte konstigt att mina vänner Björn Jeffery och Miriam Olsson Jeffery nu väljer att flytta till San Francisco.

Miriam, Sveriges egen Sarah Lacy, tar tjänstledigt från jobbet som redaktör på Internetworld för att frilansa från Kalifornien. Anlita henne om du behöver en initierad rapport från den amerikanska västkusten. Hon har tidigare jobbat på CNET som reporter och har både nätverket och kunskapen för att ta sig fram bland startups i stealth mode eller få intervjuer med de riktigt stora.

Björn är Mr Internet i Sverige och tar nu nästa steg mot att utveckla Bonniers lönsamhet digitalt genom att öppna ett Toca Boca-kontor i San Francisco. Tech-sajten GigaOM uppmärksammar händelsen:

The company’s apps have been downloaded millions of times, grabbing attention by combining different elements of play into small, self-contained games that are simple, colorful and fun to mess around with. Now the Stockholm company, a subsidiary of Swedish media group Bonnier, is targeting bigger things — and planning to open an office in San Francisco next month.

Jag kommer att sakna dem, men jag vet också hur fantastiskt de kommer att ha det i favvostaden San Francisco.

Björn och Miriam framför vår favoritrestaurang i North Beach, på bröllopsdagen 2011.
Björn och Miriam framför vår favoritrestaurang i North Beach, på bröllopsdagen 2011.