Bakom kulisserna på Facebook

I veckan har Miriam Olsson Jeffery flyttat till San Francisco för att frilansa som journalist. Och lägligt nog publicerades idag hennes Internetworld-artikel om Rasmus Andersson, den ende svensken på Facebook i Silicon Valley, som hon skrev efter ett besök där tidigare i år. Rasmus har en bakgrund som designer på Spotify och nu är han en del av ett 45-personers designteam på Facebook. Även om han inte kan avslöja så mycket VAD han jobbar med så är artikeln ändå intressant utifrån HUR han och de andra på Facebook jobbar.

Facebook-like på storgatan i Luleå

”På Facebook mäts de anställda i produktivitet och för att redovisa vad det är man har gjort visar man upp det för sitt eget och för andra team. För att få återkoppling löpande träffas olika personer från samma eller från olika team för en timmes ”kritik” varje dag i ett rum en viss tid. Det kan handla om att man själv presenterar sitt projekt eller om att ge feedback till andra. Mycket av det digitala samarbetet mellan personer och team sker i Facebooks egna grupper som kan skapas i nätverket och Rasmus Andersson har fler grupper än han kan räkna.”

Läs mer om arbetskulturen och livet på insidan av Facebook hos Internetworld: Enda svensken hos Facebook i Silicon Valley. Miriam Olsson Jeffery kommer även att blogga från San Francisco på SvD:s nya näringslivssatsning Nliv.se som drar igång nästa vecka.