I am Zlatan som app

Jag har inte hunnit testa I am Zlatan-appen som Bonnier R&D tagit fram på Mag+-plattformen ännu, men jag gillar greppet. Den ”förhöjda boken” eller förlängda litteraturen om man så vill. Det är ingen tvekan om att det är åt det här hållet som utvecklingen pekar.

I am Zlatan
Skärmdump från Zlatan-appen

”It has been our goal to find alternative entry points to the original text – new ways to experience the story. The original text is re-created into a geographical as well as chronological interactive storyline, completely re-imagined for touchscreen”, skriver Sara Öhrvall, chef för Bonnier R&D, i ett mail.

Var det kollaborativa och sociala perspektivet a la Readmill kommer in i bilden vet jag dock inte riktigt, men jag är inte heller övertygad om att allt måste ha en social dimension. Jag ser gärna det sociala som ett lager, möjligt att öppna och stänga, eller filtrera för den delen.

Filmer om Zlatan-appen här: