Hackernytt om startups på svenska

Nu kommer Hacker News på svenska. Det är i alla fall lite av målsättningen för Petter Palander och Erik Starck som rullat igång Hackernytt.se:

”borde det inte finnas en variant som också innehåller bra bloggposter och nyheter om startups och relaterade ämnen på svenska? Klart det ska! Därför startade vi #hackernytt”

Hackernytt går det att rösta på, kommentera och bidra med länkar. Korfattat är sajten en aggregator men med eget innehåll (och värde) i form av kommentarerna och poängsättningen/rankingen av länkarna. Sajten är inte färdigbyggd, men från och med nu kan användare registrera sig. Jag tror att styrkan för så pass minimalistiska sajter som Hacker News och Hackernytt är att vara bäst på sin nisch och skapa känslan hos läsarna att de viktigaste länkarna inom området alltid går att hitta där.

3 kommentarer

Tack för posten! Ja du ”nailed it” med sista meningen, nu hoppas vi kunna uppnå den där magiska balansen mellan volym och relevans. Klarar vi enbart med användarnas hjälp så feedback, förslag och bra länkar mottages tacksamt. 🙂