Klarna-chefer frias från misstankar och ärendet läggs ned

Jag fick precis information om att åtalet mot de två toppcheferna på betaltjänstföretaget Klarna har lagts ned. De blev arresterade av amerikansk polis i New York i början av februari, misstänkta för att ha ofredat en kvinna på ett hotell. Enligt Klarnas advokater läggs nu åtalet ned (tilägg: i brist på bevis verkar det som), och i ett uttalande skriver de:

We are obviously delighted that the District Attorney of New York County has agreed to dismiss all charges against our clients. We have maintained from the outset that this case was based on a single, false and entirely baseless allegation that was not corroborated by any forensic, scientific, video or other witness testimony.

Det har även kommit ett officiellt uttalande från Klarna, som bland annat säger:

Det var som vi hela tiden utgått ifrån ogrundade anklagelser som drabbade våra medarbetare och följaktligen så friades de fullständigt.

Jag har inte kontrollerat uppgifterna utöver informationen från Klarna. Enligt uttalandet kommer nu de två cheferna att återvända till Sverige och fortsätta i sina vanliga roller inom företaget.

5 kommentarer

Jag finner inget som tyder på att kvinnan inte vidhöll det som hänt.

En viktig fråga. Hur kan två män i den positionen hamna i samma rum ensamma med en tonåring?