Maktministeriet gör en dubbelmeta

Metanivåerna når nya höjder en dag som denna. På första april skämtas det friskt hos många medier, och diskussionerna och artiklarna om andras skämt tar nästan lika stor plats. Maktministeriet gör en meta-meta i det avsnitt som publicerades idag.

Maktministeriets mixerbord

”Det är den 1 april och naturligtvis pratar vi om att luras och skämta på nätet. Under inflytande av Ballerina Kladdkaka berättar redaktionen om egna lur och skämt som gått överstyr, och vad som faktiskt fungerade. Men även de mer negativa konsekvenserna.”

Det är Maktministeriets 11:e avsnitt sedan starten och antalet lyssnare ökar markant. Förra avsnittet (nummer 10) spelades över 700 gånger på Soundcloud och 159 gånger i iTunes. Vi prövar oss fortfarande fram och känslorna är lite all over the place. Men det är precis det jag gillar med podcast-formatet. Det ska vara nischat och engagerat, nödvändigtvis inte kortfattat. Alltid personligt.