Klistrat inlägg: Just nu pågår #blogg100

Blogg100 logotype#Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad. Här kan du läsa mer om utmaningen och här kan du se listan på alla deltagarna. Det finns även fler sätt att följa utvecklingen för #Blogg100, och här är Facebookgruppen. Utmaningen startades av mig förra året och genomförs i år igen, den här gången med 597 deltagande bloggar i skrivande stund. Mig kan du även följa på Twitter och Facebook.

Uppdatering: Den 13 maj firar vi målgången. Läs mer om eventet här.

36 kommentarer

Jag lägger märke till att några av de bloggar jag normalt sett följer och som är med i blogg100 nu skriver mera ointressant bara för att de ska producera text. Jag tror att det är rätt att vissa guldkorn aldrig skulle ha blivit skrivna utan detta upprop, men jag har också en känsla av att färre inlägg blir lästa när man inte längre kan lita på den kvalitet som man tidigare fastnat för.

Min uppfattning är den totalt motsatta. Jag har aldrig sett så många bra inlägg skrivas från de bloggar jag följer som den här veckan. Märker ingen större kvalitetsskillnad, och även om så vore fallet känns det inte direkt som ett problem.

Det är väldigt få skribenter som är så skickliga att de kan producera inlägg varje dag som har hög kvalitet. Och därför är det naturligt att ”skriva för skrivandets skull” ger en större mängd inlägg med lägre kvalitet. Det ligger i farans riktning att man missar de bra inläggen för att de skyms av den totala skogen av inlägg. Det skulle jag vilja kalla för ett problem. Och jag har som sagt redan märkt att jag avstår från att läsa några skribenter just nu.

100 inlägg på 100 dagar är kanske lite väl ambitiöst och det visar ju sig också i statistiken att folk inte orkar producera vettigt innehåll så ofta utan att ha det som yrke.
Kanske en framtida uppföljare kanske kunde vara #bloggweek där deltagarna röstar på varandras inlägg varje dag så att man får en topplista? Det skulle till och med jag orka hänga med på.

[…] har inte bloggat på två dagar och egent- ligen straffat ut mig själv från #blogg100-utmaningen. Det är visserligen inte första gången det händer. Jag har somnat ifrån bloggen minst tre […]

Fräscht att det hoppade in en vit medelålders man hos mymlan och sa åt henne vad hon skulle skriva så att hon blev tvungen att stänga av kommentarerna. Håller du med?

Så du som vit medelålders man får säga åt henne vad hon ska skriva och inte bara för att du känner henne?
Fräscht som sagt.

Förstår inte riktigt vad du menar? Ändrade en del inställningar för kommentarer för ett tag sen, inte beroende på någon som sade åt mig hur jag ska skriva?